Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 17 September 2015

2015.09.17 - Nyhetsbrev

Trend Micro skriver om Operation Iron Tiger. F-Secure skriver om The Dukes/APT-29. Apple slipper oppdateringer for iOS, OS X server, iTunes og Xcode.

Trend Micro skriver om Operation Iron Tiger

Trend Micro skriver om en APT-gruppe som operer fra Kina. De har stjålet flere terrabytes med data fra myndigheter og firmaer i både Asia og USA. De har som oftest benyttet seg av allment tilgjengelige verktøy ved innbruddene og tilpasser seg sikkerhetsnivået til målet.
Referanser
http://blog.trendmicro.com/trendlabs-security[...]

F-Secure skriver om The Dukes/APT-29

F-Secure har en rapport om APT-grupperingen The Dukes/APT-29. Gruppen har stått bak mange APT-kampanjer siden 2008 og benytter seg av mange forskjellige familier av malware. F-Secure mener det er russiske myndigheter som står bak APT-29. Hovedmål har vært Tsetsjenia, NATO og USA.
Referanser
https://labsblog.f-secure.com/2015/09/17/the-[...]
http://www.theverge.com/2015/9/17/9342287/rus[...]

Apple slipper oppdateringer for iOS, OS X server, iTunes og Xcode

Apple har sluppet en rekke sikkerhetsoppdateringer. iOS versjon 9 ble sluppet i går og retter 101 svakheter. Én alvorlige svakhet i AirDrop ble nevnt i nyhetsbervet i går. Apple retter også svakheter i OS X server, iTunes og Xcode.
Referanser
https://support.apple.com/da-dk/HT205212
https://support.apple.com/da-dk/HT205219
https://support.apple.com/da-dk/HT205221
https://support.apple.com/da-dk/HT205217

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.