Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 21 September 2015

2015.09.21 - Nyhetsbrev

Malware i Apples App store. Svakhet i SAP Afaria tillater uautorisert fjernsletting av mobiltelefoner.

Malware i Apples App store

I helgen ble det oppdaget at mange populære apper i App Store var infisert av malware. Dette ble gjort ved at utviklere av Iphone-apps har blitt lurt til å installere en uoffisiell versjon av Apples programvare for utvikling, Xcode. Denne versjonen inneholdt skadevare som igjen infiserte utviklernes apper. Disse appene ble ikke avvist av Apples sikkerhetsmekanismer og Apple jobber nå for å rydde opp i de infiserte appene, som blant annet omfatter populære WeChat og WinZip.

De infiserte appene høster inn informasjon fra enheter de blir installert på. I tillegg kan de vise falske dialogvinduer for å lure til seg informasjon, videresende brukeren til andre webadresser enn det de prøver å besøke og lese og skrive til enhetens utklippstavle.
Referanser
http://researchcenter.paloaltonetworks.com/20[...]

Svakhet i SAP Afaria tillater uautorisert fjernsletting av mobiltelefoner

Svakheter i SAP Afaria, en populær MDM (Mobile Device Management), tillater uautorisert fjernsletting og/eller lås av mobiltelefoner ved hjelp av en SMS melding. Svakhetene skal også kunne gi angripere kontroll over alle telefoner knyttet til selskaper som bruker denne løsningen.
Referanser
http://erpscan.com/press-center/news/sap-afar[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.