Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 9 October 2015

2015.10.09 - Nyhetsbrev

UiA ble utsatt for phishing-angrep, IC3 varsler om svakheter i betalingskort og rapport setter søkelys på atomindustriens sikkerhetsmangler.

UiA ble utsatt for phishing-angrep

I september ble Universitetet i Agder utsatt for et phishing-angrep mot studenter og ansatte. Alle studenter og ansatte fikk en falsk UiA-mail som inneholdt en lenke til en nettside som utga seg som innloggingssiden til UiA. IT-avdelingen og Driftsavdelingen på UiA kjenner til at flere studenter og ansatte har latt seg lure til å trykke på denne linken og deretter gitt fra seg brukernavn og passord. Alle studenter og ansatte skal være informert om hendelsen, og den har blitt anmeldt til Politiet.
Referanser
http://www.unikumnett.no/2015/10/data-angrep-[...]

IC3 varsler om EMV-kort

IC3 (Internet Crime Complaint Center) har utstedt et varsel om sikkerhetsrisikoer forbundet med EMV-kort. Et EMV-kort er et kredittkort med en mikrobrikke som skal beskytte kortholderens data, men som fortsatt er sårbare for svindel.
Referanser
http://www.ic3.gov/media/2015/151008.aspx

Rapport setter søkelys på atomindustriens sikkerhetsmangler

En ny rapport setter søkelys på atomindustriens sikkerhetsmangler. Til tross for konsekvensene av et avbrudd i kraftproduksjon er høye, er innsatsen for å forhindre slike hendelser manglende. Rapporten påpeker blant annen hvordan flere søkemotorer lett klarer å identifisere kritiske komponenter i noen anlegg og at de ansvarlige for anleggene ofte er uvitende om deres egne sårbarheter.
Referanser
https://www.chathamhouse.org/publication/cybe[...]
http://arstechnica.co.uk/security/2015/10/rep[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.