Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 15 October 2015

2015.10.15 - Nyhetsbrev

FBI aksjonerer og tar ned Dridex servere og foretar arrestasjoner. Mer detaljer om gårsdagens zero-day i Flash Player.

Flere detaljer rundt ny zero-day svakhet i Flash Player

Adobe har nå laget en sikkerhets bulletin om den nye svakheten i Flash Player som ble kjent i går. Svakheten blir benyttet i forbindelse med målrettede angrep. Adobe Flash Player 19.0.0.207 og tidligere for Windows, Mac og Linux er sårbar.

Adobe sier at de skal slippe en patch for svakheten i løpet av neste uke. Inntil da må en skru av støtte for Flash i nettleseren for å beskytte seg mot svakheten.
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/fla[...]

FBI prøver å ta ned Dridex botnet

FBI har aksjonert mot Dridex nettverket og beslaglagt kontrollservere og foretatt arrestasjoner. Hovedmannen bak Dridex er også arrestert og skal utleveres til USA. Dridex-botnettet er forøvrig fortsatt operativt. Det er et problem i dag at botnett bygges opp med mye redundans som gjør de vanskelig å ta ned.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2015/10/14/dride[...]
https://threatpost.com/law-enforcement-shuts-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.