Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 27 October 2015

2015.10.27 - Nyhetsbrev

En 15-åring fra Nord-Irland er arrestert og siktet for datainnbruddet hos teleoperatøren TalkTalk. En laptop tilhørende den tyske forbundskanslerens kontor viser seg å ha vært infisert med Regin-malware med mulig statlig tilknytning. Agressiv adware bytter ut hele brukerens nettleser.

15-åring fra Nord-Irland arrestert og siktet for TalkTalk hackingen

En 15-åring fra Nord-Irland er pågrepet, mistenkt for datainnbruddet hos den britiske telefoni- og brebåndsleverandøren TalkTalk. Politiet har ikke gått ut med detaljer om mistanken eller pågripelsen.
Referanser
http://www.theguardian.com/business/2015/oct/[...]

Regin-malware oppdaget hos topp-politisk ledelse i Tyskland

Der Spiegel rapporterer om Regin-malware oppdaget på en laptop tilhørende en leder ved den tyske forbundskanslerens kontor. Det spekuleres i hvorvidt malwaren kan være tilknyttet statlig spionasje.
Referanser
http://arstechnica.com/tech-policy/2015/10/to[...]
http://www.spiegel.de/spiegel/vorab/neues-erm[...]

Ny adware bytter ut hele nettleseren

Malwarebytes har publisert en rapport om adwaren "eFast Browser", som i praksis erstatter eksisterende installasjon av Google Chrome med en utgave som tar kontroll over brukerens trafikk. Foruten økt eksponering for reklamebannere og lignende vil ikke brukeren merke forskjell.
Referanser
https://blog.malwarebytes.org/online-security[...]
http://thehackernews.com/2015/10/malware-chom[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.