Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 28 October 2015

2015.10.28 - Nyhetsbrev

Adobe med sikkerhetsoppdatering til Shockwave Player. Forsker viser hvordan nettbrukere lett kan spores. CSIS advarer mot viral iPhone6-kampanje på Facebook.

Adobe med sikkerhetsoppdatering til Shockwave Player

En ny oppdatering til Adobe Shockwave Player er nå gitt ut til både Windows og Mac. Denne oppdateringen fikser en svakhet som kan gjøre det mulig for en angriper å ta kontroll over det sårbare systemet.
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/sho[...]
https://www.nsm.stat.no/tjenester/handtering/[...]

Forsker viser hvordan nettbrukere lett kan spores

Ved sikkerhetskonferansen Toorcon, som pågikk sist uke i San Diego, har en forsker vist forskjellige teknikker for å spore nettbrukere. En av svakhetene som ble vist var å redirigere nettleseren fra HTTPS til HTTP for så å misbruke HSTS mekanismen. Det ble også påvist hvordan Google Chrome kan utnyttes ved å gjenopprette og hente ut slettede cookies.

Moderne nettlesere får mer og mer funksjonalitet og det blir stadig enklere å spore brukerne, både for å servere målrettede annonser og for å kartlegge hvilke sider en person har vært på.
Referanser
https://zyan.scripts.mit.edu/presentations/to[...]
http://arstechnica.com/security/2015/10/unpat[...]

CSIS advarer mot viral iPhone6 kampanje på Facebook

CSIS advarer mot en kampanje for å vinne gratis iPhone6. CSIS viser til flere mistenkelige funn som gir sterke indikasjoner på at kampanjen ikke har gode intensjoner.
Referanser
https://www.csis.dk/da/csis/blog/4746/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.