Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 4 November 2015

2015.11.04 - Nyhetsbrev

Google har avdekket flere sikkerhetssvakheter i Galaxy Edge. Mozilla oppdaterer Firefox. Nytt lovforslag i England ønsker å forby IT-selskaper å tilby bruk av sterk kryptering.

Google har avdekket flere sikkerhetssvakheter i Galaxy Edge

Googles Project Zero har tatt en titt på topptelefonen til Samsung, Galaxy S6 Edge. Testene gikk med Samsung-spesifikke programmer og drivere. I løpet av en uke oppdaget de 11 alvorlige svakheter som de rapporterte videre til Samsung. Åtte av svakhetene har allerede blitt fikset av Samsung og fiks for de tre siste er på vei.
Referanser
https://threatpost.com/google-project-zero-tu[...]
http://googleprojectzero.blogspot.no/2015/11/[...]

Mozilla oppdaterer Firefox

Mozilla har gitt ut Firefox 42 og Firefox ESR 38 38.4. Disse versjonene fikser minst tre svakheter som kan utnyttes for å få kjørt vilkårlig kode fra eksternt hold. I tillegg introduseres flere nye funksjoner, som f.eks. "tracking protection" som ytterligere skal forhindre sporing i private-browsing mode.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2015/11/04/mozil[...]
https://www.mozilla.org/en-US/security/advisories/

Nytt lovforslag i England ønsker å forby IT-selskaper å tilby bruk av sterk kryptering

Et nytt lovforslag som i dag legges frem i England forbyr tjenesteleverandører og andre IT-selskaper å tilby bruk av kryptering som ikke kan dekrypteres av tjenesteleverandøren, dersom en rettskjennelse sier at dette skal gjøres. Lovforslaget er kjent som "Investigatory Powers Bill".
Referanser
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terror[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.