Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 19 November 2015

2015.11.19 - Nyhetsbrev

McAfee Labs 2016 Threats Predictions. Microsoft Security Intelligence Report: Strontium. Prisliste for 0-dags svakheter.

McAfee Labs 2016 Threats Predictions

Intel Secruity har publisert "McAfee Labs 2016 Threats Predictions" som tar for seg trusselbildet fra i dag og 5 år frem i tid. Spesielt ser de for seg en økning i integritetsangrep som for eksempel enkelte typer banktrojanere gjør det mulig å gjennomføre. Her er det for eksempel snakk om å bytte ut kontonummeret i forbindelse med en finansiell transaksjon. De ser også for seg en økning i krypto-basert utpressingsvare som CryptoWall, som også angriper integriteten i data.
Referanser
http://www.mcafee.com/us/resources/reports/rp[...]
https://blogs.mcafee.com/mcafee-labs/2016-cyb[...]

Microsoft Security Intelligence Report: Strontium

Microsoft har sluppet en sikkerhetsrapport med en detaljert analyse av gruppen STRONTIUM. De er kjent for å utnytte 0-dags svakheter for å samle inn sensitiv informasjon fra forskjellige høyprofilmål i offentlig og politisk sektor. Rapporten er på 158 sider og inneholder også mengder med annen informasjon.
Referanser
http://blogs.technet.com/b/mmpc/archive/2015/[...]

Prisliste for 0-dags svakheter

0-dags megleren Zerodium har valgt å pulisere sine prislister for ulike typer svakheter mot diverse typer programmvare og opperativsystem. Listen viser at iOS-svakheter ligger i pristoppen og kan gå for så mye som en halv million dollar.
Referanser
http://www.wired.com/2015/11/heres-a-spy-firm[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.