Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 20 November 2015

2015.11.20 - Nyhetsbrev

Kasperksy Labs har foretatt en analyse av russiske cyberkriminelle, VirusTotal lanserer sandkasse for Mac OS X-applikasjoner, Nordea advarer mot SMS-svindel og personlig informasjon om 6 millioner georgiske borgere er lekket.

Nordea advarer mot SMS-svindel

Nordea advarer mot SMS-svindel som utgir seg for å være fra Nordea. SMSen inneholder en lenke til en phishing-side hvor man bes om å taste inn fødselsnummer, kode og annen sensitiv informasjon. Både kunder og ikke-kunder har mottatt SMSen de siste dagene. Personer som mottar meldingen oppfordres til å ta skjermdump av den, slette meldingen og deretter sende bildet til banken.
Referanser
http://www.tv2.no/2015/11/20/nyheter/sms/nord[...]

Personlig informasjon om 6 millioner georgiske borgere sendt ut ved en feil

Personlig informasjon om 6 millioner georgiske velgere skal ha blitt sendt ut ved en feil av statssekretær i Georgia, Brian Kemp. Opplysningene skal inneholde fødselsdag, personnummer og kjørerkortnummer. De er spredd til 12 forskjellige organisasjoner, inkludert nyhetsmedier.
Referanser
http://www.scmagazine.com/georgia-office-leak[...]
http://www.ajc.com/news/news/state-regional-g[...]

Analyse av russiske cyberkriminelle

Kaspersky Labs har skrevet en lengre artikkel hvor de har analysert og gått igjennom strukturen til russiske cyberkriminelle. En veldig interesant artikkel, spesielt med tanke på hvor store, sukessrike og verdensomspennende de er.
Referanser
https://securelist.com/analysis/publications/[...]

VirusTotal lanserer sandkasse for Mac OS X applikasjoner

VirusTotal, en meget kjent webside som tilbyr gratis scanninger av filer for virus/skadevare, tilbyr nå også scanninger av filer/applikasjoner for Mac OS X.
Referanser
https://threatpost.com/virustotal-adds-sandbo[...]
http://blog.virustotal.com/2015/11/virustotal[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.