Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 26 November 2015

2015.11.26 - Nyhetsbrev

Facebooks nye varslingssystem advarte Amerikanere om iranske stats-hackere. Tenåring i Sverige arrestert for DDoS-angrep mot Swedbank og Nordea.

Facebooks nye varslingssystem advarte Amerikanere om iranske stats-hackere

Ifølge The New York Times, skal Iranske hackere ha forsøkt å skaffe seg tilgang til sosiale-medier og e-post kontoer til ansatte ved det Amerikanske utenriksdepartementet. Det var yngre personer ved avdelingen som var hovedmålene. Utenriksdepartementet ble tipset om angrepet takket være Facebooks nye varslingssystem som ble lansert sist måned. Systemet skal varsle brukere dersom Facebook mistenker at statlig finansierte hackere prøver å ta over kontoen din.
Referanser
http://www.nytimes.com/2015/11/25/world/middl[...]
http://www.engadget.com/2015/11/25/facebooks-[...]

Tenåring i Sverige arrestert for DDoS-angrep mot Swedbank og Nordea

En tenåring har blitt arrestert i Sverige etter større DDoS-angrep mot Swedbank og Nordea i oktober. Han er arrestert for å ha gjennomført angrepet og utpressing mot bankene. Tenåringen benyttet seg av et botnett på rundt 20.000 maskiner for å gjennomføre angrepet.
Referanser
http://www.dn.no/nyheter/2015/11/26/1115/Data[...]
http://www.di.se/artiklar/2015/11/26/en-gripe[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.