Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 4 December 2015

2015.12.04 - Nyhetsbrev

Kina påstår de har arrestert hackere bak OPM-innbrudd. Anonymous hacket klimatoppmøte i Paris. Globalt samarbeid stoppet kjente Dorkbot botnets.

Kina påstår de har arrestert hackere bak OPM-innbrudd

Kina og USA har hatt sitt første møte om cybersikkerhet etter å ha inngått en samarbeidsavtale. Under møtet har Kina sagt at de har arrestert flere kriminelle som sto bak innbruddet mot OPM, Office of Personnel Management, tidligere i år. Angriperne klarte å stjele sikkerhetsklareringer og privat info, inkludert fingeravtrykk, tilhørende millioner av sikkerhetsklarerte amerikanere.
Referanser
http://arstechnica.com/tech-policy/2015/12/at[...]

Anonymous hacket klimatoppmøte i Paris

Anonymous har hacket nettsiden til UNFCCC for å få tilgang til detaljer om deltakere på klimatoppmøtet i Paris. Siden ble informasjonen publisert på en av Anonymous nettsider. Den inneholder navn, telefonnummer, brukernavn, epost-adresser, passord-spørsmål og passord.
Referanser
http://www.theguardian.com/environment/2015/d[...]

Globalt samarbeid stoppet kjente Dorkbot botnets

ESET, Microsoft, CERT.PL og myndigheter over hele verden har samarbeidet om å ta ned kjente botnets basert på Dorkbot. Dette har de gjort ved sinkholing av kontrollservere, og de har nå delt tekniske data, analyser og annen informasjon om Dorkbot.
Referanser
http://www.welivesecurity.com/2015/12/03/news[...]
https://www.csis.dk/da/csis/news/4763/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.