Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 8 December 2015

2015.12.08 - Nyhetsbrev

Microsoft annonserer End-of-life for Internet Explorer-versjoner eldre enn 11. FireEye/Mandiant med teknisk analyse av en malware som infiserer MBR på offerets PC. Symantec har analysert skadevare fra trusselaktørene Cadelle og Chafer, som ser ut til å operere fra Iran. Facebook, Google og Twitter trapper opp innstatsen mot militant propaganda og terror-rekrutering på sine plattformer.

Slutt på support for eldre versjoner av Internet Explorer

Microsoft har annonsert at de avslutter support for tidligere versjoner av Internet Explorer 12.01.2016. Etter denne datoen er det kun Internet Explorer 11 som vil motta sikkerhetspatcher og teknisk support fra Microsoft.
Referanser
https://www.microsoft.com/en-us/WindowsForBus[...]
http://www.zdnet.com/article/millions-of-inte[...]

BOOTRASH: Malware infiserer hovedpartisjonssektor på PC

Mandiant har analysert en skadevare som har fått navnet BOOTRASH, som infiserer "Master Boot Record" på mottakerens maskin, slik at den overlever reinstallering og lastes uavhengig av operativsystemet. Aktøren bak denne skadevaren skal angivelig være en gruppering som bedriver tyveri av betalingskort-data, men tilsvarende teknikk er også observert brukt av mer målrettede aktører.
Referanser
https://www.fireeye.com/blog/threat-research/[...]
http://www.scmagazine.com/researchers-spot-a-[...]

Trusselaktører i Iran fokuserer retter seg mot kommunikasjonstjenester i midtøsten

Symantec har analysert to trusselgrupperinger som har fått navnene Cadelle og Chafer. Symantecs analyse tilsier at grupperingene i stor grad infiserer maskiner tilhørende personer som benytter proxy-tjenester for å omgå sensurmekanismene i Iran, samt tilbydere av kommunikasjonstjenester - fra flyplasser til telekommunikasjon. Skadevaren, som er laget for å hente ut info fra offerets PC, er for det meste observert i midtøsten, men også i USA og Tyskland.
Referanser
http://www.symantec.com/connect/blogs/iran-ba[...]

Sosiale medier trapper opp mot militant propaganda og terror-rekrutering på nett

Facebook, Google og Twitter ser nå på muligheter for å reagere raskere overfor militant propaganda postet på deres plattformer, etter møter med Frankrikes statsminister og EU-kommisjonen. Partene ønsker at det reageres mer effektivt overfor eksempelvis det som defineres som "nettbasert terrorisme og hatefulle ytringer". Det er store utfordringer knyttet til rapportering og blokkering av denne typen innhold. Selskapene har behov for å beholde sin politisk uavhengige posisjon, holde deteksjons- og publiseringsalgoritmer tett til brystet og unngå å sette presedens for massive sensurkrav fra ikke-demokratiske myndigheter verden over.
Referanser
http://www.reuters.com/article/us-california-[...]
http://www.huffingtonpost.com/entry/how-faceb[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.