Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 9 December 2015

2015.12.09 - Nyhetsbrev

Microsoft patcher 71 svakheter i Windows, blant annet en kritisk svakhet i Windows DNS. Adobe patcher 77 svakheter i Flash. Apple med patcher for OS X og iOS. Frankrike vil forby Tor og åpent Wi-Fi. EU-landene enige om retningslinjer for cybersikkerhet.

Microsoft patcher 71 svakheter i Windows

Microsoft slapp i går kveld 12 oppdateringer som retter hele 71 svakheter. Åtte av oppdateringene er rangert som kritiske og fire er rangert som viktige. Disse omfatter Microsoft Windows, Internet Explorer, Edge, .NET Framework, Office, Skype for Business, Lync og Silverlight.

Denne gangen er det spesielt viktig å merke seg den kritiske sårbarheten i Windows DNS. Denne sårbarheten kan la angripere ta kontroll over en sårbar server ved å sende en spesielt utformet DNS-pakke. Det er spesielt viktig å patche servere som eksponerer tjenester direkte mot Internet. Det er heldigvis ikke tegn til at svakheten blir utnyttet enda.
Referanser
https://technet.microsoft.com/library/securit[...]

Adobe patcher 77 svakheter i Flash

Adobe har i forbindelse med patche-tirsdag, publisert én bulletin som utbedrer 77 svakheter i Adobe Flash Player. Flere av svakhetene er kritiske og lar en angriper ta kontroll over systemet. Oppdateringene gjelder for Windows, Macintosh, Linux og ChromeOS.
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/fla[...]

Apple med patcher for OS X og iOS

Apple har i dag sluppet iOS 9.2 og OS X El 10.11.2. Begge oppdateringene utbedrer en rekke alvorlige svakheter. Det er også oppdateringer for WatchOS og tvOS.
Referanser
https://support.apple.com/en-us/HT201222

Frankrike vil forby Tor og åpent Wi-Fi

I kjølvannet av terrorangrepet i Paris, ønsker franske politimyndigheter seg et forbud mot åpne Wi-Fi-nett og et forbud mot bruk av anonymitetsnettverket Tor.
Referanser
http://www.digi.no/juss_og_samfunn/2015/12/08[...]

EU-landene enige om rettningslinjer for cybersikkerhet

EU-landene har blitt enige om felles retningslinjer for cyber-sikkerhet. Firmaer som er involvert i kritisk infratruktur (energi, transport, bank, finans, helse og vann) må ha forsvarbare nett og raskt melde fra om sikkerhetshendelser. Hvert land må også etabler et eget CSIRT, Computer Security Incidents Response Team.
Referanser
http://www.engadget.com/2015/12/09/european-u[...]
http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-ro[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.