Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 10 December 2015

2015.12.10 - Nyhetsbrev

Akamai: DDoS-angrep økt med 180% siste år. Å få kontroll over en Linux-boks kan være letter enn mange tror. Facebook ønsker en mykere overgang fra SHA-1 til SHA-256.

Akamai: DDoS-angrep økt med 180% siste år

Akamai har lansert sin sikkerhetsrapport for Q3 2015. I rapporter fokuserer de på DDoS-angrep og presenterer statistikker hvor de sammenligner tall fra Q3 2014 vs Q3 2015. Totalt sett har antall DDoS-angrep økt med 180% i denne perioden, og refleksjonsangrep har økt med 460%. Antall angrep over 100Gbps har økt fra 8 til 17.
Referanser
http://www.net-security.org/secworld.php?id=19207
https://www.stateoftheinternet.com/resources-[...]

Å få kontroll over en Linux-boks kan være letter enn mange tror

I en artikkel fra Ars Technica går de igjennom sårbarheter i flere Linux-tjenester/-programmer som har blitt brukt for å ta kontroll over Linux-maskiner og melde disse inn i botnet. Videre forteller de om hvor raskt spesielt kinesiske hackere er ute og leter etter sårbare maskiner, så fort en svakhet er funnet.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2015/12/getti[...]

Facebook ønsker en mykere overgang fra SHA-1 til SHA-256

Selv om de fleste (Mozilla, Google, Microsoft) vil kutte ut SHA-1 støtte så fort som mulig, vil Facebook gjerne beholde denne en stund til. Grunnen er at 3-7% av alle nettlesere (spesielt fra U-land) ikke støtter SHA-1 ennå. Deres forslag, som de påstår fungerer, er å lage en todelt modell: Alle får HTTPS, og takler nettleseren SHA-256 blir dette brukt, hvor ikke faller den tilbake til SHA-1.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2015/12/10/faceb[...]
https://www.facebook.com/notes/alex-stamos/th[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.