Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 18 December 2015

2015.12.18 - Nyhetsbrev

Junipers har oppdaget bakdør i ScreenOS. Statistikk viser at færre private blir infisert av virus enn før. Sikkerhetsforsker har hacket Instagram/Facebook.

Juniper har oppdaget bakdør i ScreenOS

Juniper har oppdaget en bakdør i brannmurene sine som kan gi en angriper administratortilgang til brannmuren og derfra kunne dekryptere og spionere på VPN-trafikk. Juniper har gitt ut en nød-patch som fjerner den "uautoriserte koden" som skal være årsaken til bakdøren. Bakdøren har vært der siden 2012.
Referanser
http://www.engadget.com/2015/12/17/juniper-ne[...]
https://threatpost.com/juniper-finds-backdoor[...]

Færre private blir infisert av virus enn før

Færre opplever få få PCen infisert av virus melder Statistisk sentralbyrå. Til gjengjeld er det flere som opplever å bli frastjålet personlig informasjon, gjerne via phishing-angrep. Det er også flere som blir rammet av økonomisk svindel.
Referanser
http://www.digi.no/sikkerhet/2015/12/18/inter[...]

Sikkerhetsforsker hacket Instagram/Facebook

En sikkerhetsforsker har i de siste ukene konsentert seg om å hacke Instagram, for å få utbetalt penger i henhold til deres "bugs bounty"-program. Han fikk først utbetalt $2500, men har siden hacket seg videre innover i Facebooks nettverk og også hentet ut data fra firmaet. Facebook mener nå at han har gått for langt og truer med rettslige skritt.

Sikkerhetsforskeren har blant annet fått tak i kildekoden til Instagram, SSL-sertifikater og private nøkler for Instagram.com, logins til e-post-servere osv.
Referanser
https://threatpost.com/facebook-researcher-sp[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.