Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 21 December 2015

2015.12.21 - Nyhetsbrev

Passordet til bakdøren i ScreenOS er offentliggjort. Etterretningssjef Kjell Grandhagen vil overvåke all datatrafikk til og fra Norge. Sårbarhet i VMWare-produkter kan føre til ekstern kodeeksekvering.

Passordet til bakdøren i ScreenOS er offentliggjort

Sist uke kom det fram at det finnes en bakdør i ScreenOS, operativsystemet som brukes av Juniper. Passordet til bakdøren er nå offentliggjort. En angriper vil kunne logge inn via Telnet og SSH på sårbare enheter.
Referanser
https://community.rapid7.com/community/infose[...]

Etterretningssjef Kjell Grandhagen vil overvåke all datatrafikk til og fra Norge

Etterretningssjef Kjell Grandhagen vil ha anledning til å kontrollere all tele- og datatrafikk til og fra Norge og spiller ballen over til politikerne.
Referanser
http://www.tu.no/it/2015/12/20/e-sjefen-vil-h[...]

Sårbarhet i VMWare-produkter kan føre til ekstern kodeeksekvering

VMWare melder 18. desember at en sårbarhet som påvirker flere av deres management-produkter er blitt avdekket. Gjennom deserialisering av Apache Commons-objekter kan en angriper utføre ekstern kodeeksvering. Alle som er påvirket av sårbarheten anbefales å oppdatere til ny versjon.
Referanser
http://www.vmware.com/security/advisories/VMS[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.