Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 5 January 2016

2016.01.05 - Nyhetsbrev

Apples operativsystemer hadde flest oppdagede sårbarheter i 2015. Ny krypto-malware benytter javascript-rammeverk til å infisere maskiner.

Apples operativsystemer hadde flest oppdagede sårbarheter i 2015

Nettstedet CVE Details har publisert en oversikt over oppdagede sårbarheter i 2015, fordelt på produkt. Apple Mac OS X og iOS er på toppen av listen, med henholdsvis 384 og 375 registrerte sårbarheter. Dette er nær dobbelt så mange som i 2014. Se artikkelen for en full oversikt.
Referanser
http://www.digi.no/sikkerhet/2016/01/04/apple[...]
https://www.cvedetails.com/top-50-products.ph[...]

Ransom32: Javascript-basert krypto-malware

Emisoft har analysert en krypto-malware som benytter javascript-rammeverket NW.js til å infisere maskiner. Rammeverket gjør det mulig å kjøre javascript som applikasjoner direkte i operativsystemet, utenfor nettleseren og restriksjonene den setter. Dette gjør at det er teoretisk mulig å pakke den samme malwaren som eksekverbare filer til både Windows, Linux og Mac OS X. Malwaren er foreløpig kun observert for Windows.
Referanser
http://blog.emsisoft.com/2016/01/01/meet-rans[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.