Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 12 January 2016

2016.01.12 - Nyhetsbrev

Alvorlig sårbarhet oppdaget i Trend Micro Antivirus.

Alvorlig sårbarhet oppdaget i Trend Micro Antivirus

Sikkerhetsforsker og "Google Project Zero"-medlem Tavis Ormandy har oppdaget en alvorlig sårbarhet i Trend Micros Antivirus-løsning.

Sårbarheten ligger i passord-manageren som følger med antivirus-produktet, og åpner for at maskiner med programmet installert kan kapres, infiseres med malware eller tappes for data, kun ved å besøke en nettside som utnytter sårbarheten.

Trend Micro har utgitt oppdatering som tetter sårbarheten. Brukere bør oppdatere programvaren så raskt som mulig. Tavis rapporterer at det også finnes andre tvilsomme sikkerhetsløsninger i produktet, blant annet en "Secure Browser" basert på en gammel utgave av Chromium, med viktige sikkerhetsmekanismer deaktivert.
Referanser
https://code.google.com/p/google-security-res[...]
http://arstechnica.com/security/2016/01/googl[...]
http://m.digi.no/sikkerhet/2016/01/12/superpi[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.