Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 18 January 2016

2016.01.18 - Nyhetsbrev

Apple Gatekeeper svakhet ble ikke fikset i sikkerhetsoppdatering. MegalodonHTTP skaper ble arrestert i Kripos/Europool aksjon i forrige måned.

Apple Gatekeeper svakhet ikke fikset

I fjor ble det funnet en svakhet i Apple Gatekeeper som gjør det mulig for signerte applikasjoner å starte usignerte applikasjoner uten at brukeren varsles. Det viser seg nå at sikkerhetsoppdateringen som ble sluppet ikke fikser feilen, men kun blokkerer eksempelkoden som ble brukt til å demonstrere problemet. Apple sier at de jobber med en skikkelig fiks for problemet, men har i mellomtiden blokkert eksempelprogrammet.
Referanser
http://www.engadget.com/2016/01/15/apples-gat[...]

MegalodonHTTP skaper ble arrestert i Kripos/Europool aksjon i forrige måned

Damballa går på sin blogg ut og sier at de var medvirkende i operasjonen til Europool og Kripos der fem personer i alderen 16 til 24 år ble arrestert for datakriminalitet. Aksjonen skal ha vært relatert til skadevaren MegalodonHTTP, og dens skaper skal være blant en av de arresterte.
Referanser
https://www.damballa.com/megalodonhttp-author[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.