Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 25 January 2016

2016.01.25 - Nyhetsbrev

Cisco rapporterer at mye nettverksutstyr er utdatert og fullt av sikkerhetshull. Fortinet-bakdør rammer flere av deres produkter. Sjef for NSA står fast på at sterk kryptering er fremtiden.

Cisco rapporterer at mye nettverksutstyr er utdatert og fullt av sikkerhetshull

Cisco har i en rapport avdekket at 92 prosent av 115 000 Cisco-enheter som er koblet til internett kjører med programvare som har kjente sårbarheter. Noe av forklaringen er gammelt og utdatert utstyr, men hovedårsaken er at enhetene ikke blir oppdatert med sikkerhetsfikser.
Referanser
http://www.digi.no/sikkerhet/2016/01/22/nettv[...]
http://www.cisco.com/c/m/en_us/offers/sc04/20[...]

Fortinet-bakdør rammer flere av deres produkter

For to uker siden skrev vi om en SSH-bakdør i FortiOS som ble patchet allerede i 2014. Nå viser det seg at flere av Fortinets produkter har den omtalte SSH-bakdøren. Svakheten er fikset i siste tilgjengelige versjon for alle produktene, og det anbefales å oppdatere.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2016/01/23/thoug[...]

Sjef for NSA mener at sterk kryptering er fremtiden

Sjef for NSA, Michael S. Rogers, forteller at sterk kryptering er kommet for å bli, og at det er bortkastet tid å diskutere den saken. Spørsmålet, i følge han selv, er heller hvordan vi skal håndtere problemstillinger rundt kryptering.
Referanser
http://www.nbcnews.com/tech/security/nsa-chie[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.