Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 27 January 2016

2016.01.27 - Nyhetsbrev

Israels energidepartement angrepet og Mozilla gir ut sikkerhetsoppdateringer.

Mozilla har gitt ut Firefox 44 og FireFox ESR 38.6

Mozilla har nå gitt ut Firefox 44, og med den fikses flere svakheter. I Firefox er det fikset tre kritiske svakheter som blant annet gjorde det mulig for angripere å ta over nettleseren.

I Firefox ESR 38.6 er det fikset 2 kritiske svakheter som kunne føre til at applikasjonen kræsjet eller at angripere kunne gjøre arbitrær kildekode.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/known-[...]

Israels energidepartement angrepet

Arstechnica rapporterer om at en underseksjon av Israels energidepartement har fått malware på flere PCer. Energiministeren i Israel forklarer at viruset har allerede blitt identifisert og at programvare for å nøytralisere dette allerede var forberedt. Han forsetter med å fortelle at de måtte slå av flere maskiner, hvor noen av dem har vært nede i to dager.

Det er ingen indikasjoner på at Israels strømnett har blitt angrepet eller at angrepet har ført til nedetid på strømnettet. Noen snakker om at det er ransomware som har infisert maskinene.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2016/01/israe[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.