Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 2 February 2016

2016.02.02 - Nyhetsbrev

Google slipper månedlige sikkerhetsoppdateringer for Android. Eksempel på Dridex-malware spredd gjennom e-post. Foreløpig ingen enighet om arvtaker for Safe Harbour-avtalen.

Google slipper månedlige sikkerhetsoppdateringer for Android

Google slapp i går sine månedlige sikkerhetsoppdateringer for Android. Flere av svakhetene er rangert som kritiske. Blant annet er det en kritisk svakhet i en WiFi-driver, som kan utnyttes til å ta kontroll over sårbare enheter som er koblet til det samme trådløse nettverket. Det er også denne gangenen sårbarheter i Android bibliotek for media-avspilling, StageFright.
Referanser
https://source.android.com/security/bulletin/[...]
https://threatpost.com/critical-wi-fi-flaw-pa[...]

Eksempel på Dridex-malware spredd gjennom e-post

Bloggeren Graham Cluley har et eksempel på e-poster som sprer malwaren Dridex. Denne gangen gir e-posten seg ut for å være fra en scanner og skal inneholde scannede dokumenter. Vi har sett spredning av akkurat denne varianten i Norge i løpet av det siste døgnet.
Referanser
https://www.grahamcluley.com/2016/02/email-ph[...]

Foreløpig ingen enighet om arvtaker for Safe Harbour-avtalen

EU-domstolen kjente den opprinnelige Safe Harbour-avtalen ugyldig i oktober i fjor. Avtalen gjelder utveksling av personopplysninger mellom USA og EU. Siden har det blitt jobbet på en ny avtale, men parten har ikke kommet til enighet etter at deres selvpålagte frist nå har gått ut.
Referanser
http://www.digi.no/juss_og_samfunn/2016/02/02[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.