Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 10 February 2016

2016.02.10 - Nyhetsbrev

Microsoft, Adobe og Google ute med nye oppdateringer. Norske bedrifter er for dårlige til å beskytte seg fra utenlandsk spionasje. Malware som gjør det mulig å ta ut uendelige mengder penger. Gmail vise at en mottaker ikke støtter kryptering eller autentisering.

Microsoft ute med oppdateringer for februar

Microsoft har nå gitt nye oppdateringer til flere av deres produkter. Totalt er det 13 forskjellige oppdateringer som retter 42 svakheter. Seks av oppdateringene er rangert som kritiske. Disse skal fikse svakheter i blant annet Internet Explorer, Edge og Microsoft Office som kunne gjøre det mulig for angripere å eksekvere vilkårlig kode på maskinen.
Referanser
https://technet.microsoft.com/library/securit[...]

Norske bedrifter er for dårlige til å beskytte seg mot utenlandsk spionasje

PSTs trusselvurdering for 2016 slå fast at etterretningsvirksomheten fra utenlandske stater i Norge stadig øker. Russland trekkes spesielt fram. Justisminister Anders Anundsen mener at nordmenn, norske bedrifter og offentlige organer er ekstremt dårlige til å beskytte informasjonen sin mot denne typen trusler.
Referanser
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/-For-[...]
http://www.nrk.no/norge/pst_-russland-har-ett[...]
http://www.pst.no/media/utgivelser/trusselvur[...]

Programvare som gjør det mulig å ta ut uendelige mengder penger

Malware rettet mot banker og andre finansinstitusjoner tar i bruk mer og mer avanserte teknikker, som tidligere bare ble sett brukt av statsstøttet spionasjevirksomhet. Den nylig oppdagede malware-pakken Metel inneholder flere slike moduler, hvorav en gjør det mulig å tilbakestille minibank-transaksjoner og som gjør det mulig å ta ut nærmest uendelige mengder penger.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2016/02/cleve[...]

Adobe ute med nye oppdateringer

Adobe har nå gitt ut oppdateringer til følgende produkter: Connect, Experience Manager, Flash Player, Photoshop CC og Bridge CC. I Photoshop CC, Bridge CC og Flash Player skal disse fikse kritiske svakheter, mens de resterende skal ha fått fikset viktige svakheter.
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/con[...]
https://helpx.adobe.com/security/products/exp[...]
https://helpx.adobe.com/security/products/fla[...]
https://helpx.adobe.com/security/products/pho[...]

Google gir ut oppdatering til Chrome

Google har nå gitt ut ny oppdatering til Chrome som skal fikse seks svakheter, hvor tre er klassifisert med viktighet høy.
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.no/2016/[...]

Microsoft gir nå ut informasjon om Windows 10-oppdateringer

Microsoft har nå hørt på tilbakemeldinger fra brukere og kommer til å inkludere mer informasjon om oppdateringene som kommer til Windows 10. I nederste referanse finnes siden som kommer til å bli oppdatert av Microsoft når nye oppdateringer gis ut.

Den kommer til å inneholde informasjon om to forskjellige Windows 10 versjoner, 10240 (July branch) og 10586 (November branch). De fleste er flyttet over til sistnevnte. Unntak fra dette kan leses på nederste referanse.
Referanser
http://www.theverge.com/2016/2/9/10951228/mic[...]
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10[...]

Gmail begynner å vise at en mottaker ikke støtter kryptering eller autentisering

Google vil nå begynne å vise et ulåst ikon i Gmail dersom en eller flere av mottakere ikke støtter TLS-kryptering. Det vil også vises et spørsmålstegn ved avsendere som ikke støtter autentisering.
Referanser
http://gmailblog.blogspot.no/2016/02/making-e[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.