Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 15 February 2016

2016.02.15 - Nyhetsbrev

CSIS melder om Android-malware spredd via SMS i Danmark. Britisk 16-åring mistenkes å stå bak tyveri av CIA-sjefens e-post. 64 bit iOS-enheter vil ikke starte når enheten settes til 1. Januar 1970.

64 bit iOS-enheter vil ikke starte når enheten settes til 1. januar 1970

Det er påvist at 64 bit iOS-enheter ikke klarer å boote når klokken er satt til 1. Januar 1970 (Unix time). Dette kan misbrukes ved at NTP-servere som iOS-enhetene kontakter gir denne datoen tilbake. For å få enheten til å starte igjen må en koble fra batteriet som igjen krever at man må demontere enheten.
Referanser
http://www.phonearena.com/news/Brick-your-iPh[...]
http://www.nbcnews.com/tech/mobile/why-you-sh[...]

Britisk 16-åring mistenkes å stå bak tyveri av CIA sjefens e-post

En britisk 16-åring har blitt arrestert mistenkt for å stå bak tyveri av e-post tilhørende CIA-sjefen John Brennan. Tyveriet skal ha skjedd ved å lure kundesupport hos Verizone til å utlevere informasjon og bruke den til å få nullstilt passordet.
Referanser
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/[...]

CSIS melder om Android-malware spredd via SMS i Danmark

Danske CSIS melder om en bølge med Android malware som er forsøkt spredd via SMS i Danmark. SMSen inneholder en link til en ondsinnet Android-applikasjon, som vil bli installert på telefonen hvis bruker aksepterer dette, og tillater installasjon av applikasjoner fra ukjent kilder.
Referanser
https://www.csis.dk/en/csis/news/4819/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.