Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 8 March 2016

2016.03.08 - Nyhetsbrev

Google har gitt ut månedlig sikkerhetsoppdatering for Android. Anonymous angriper Norge.no. Forskere åpner mobiltelefoner beskyttet med fingeravtrykkleser på 15 minutter.

Google har gitt ut månedlig sikkerhetsoppdatering for Android

Google har gitt ut sin månedlige sikkerhetsoppdatering for Android. Også denne måneden er den mest alvorlige svakheten i Androids media-server. Det er også flere andre kritiske svakheter. Nexus-telefoner vil motta denne oppdateringen innen kort tid.
Referanser
http://source.android.com/security/bulletin/2[...]

Anonymous angriper Norge.no

Anonymous angriper for tiden webportalen Norge.no, som skal være veiviseren for offentlige tjenester på nett i Norge. Tjenesten har vært utilgjengelig store deler av siste døgn. I disse dager sender også Difi ut store mengder e-poster som ber innbyggerne velge digital postkasse via Norge.no. Motivasjonen for angrepet skal være norsk hvalfangst. For øyeblikket er tjenesten er operativ.
Referanser
http://www.digi.no/sikkerhet/2016/03/08/anony[...]

Forskere bryter fingeravtrykk-beskyttelse på 15 minutter

Forskere har funnet en svært enkel metode for å åpne mobiler beskyttet av fingeravtrykkleser. Fingeravtrykket skaffes ved hjelp av gammeldags fingeravtrykkspulver og børste. Deretter scannes det og skrives ut med et spesielt blekk på en vanlig blekkskriver. Utskriften kan så benyttes til å åpne mobiltelefonen. Se demonstrasjonsvideo i artikkelen.
Referanser
https://www.helpnetsecurity.com/2016/03/07/ha[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.