Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 14 March 2016

2016.03.14 - Nyhetsbrev

Digi har en artikkel om SS7-protokollen og svakhetene i denne. Regjeringen ønsker å utvide politiets overvåkningsmetoder. Vi har også med detaljer rundt hvordan The New York Fed ble ranet for 100 millioner dollar.

Teleselskaper om SS7-protokollen

Digi har en artikkel som tar for seg signaleringsprotokollen SS7 og hvordan norske teleselskaper forsvarer seg mot svakheter i denne.
Referanser
http://www.digi.no/tele-kommunikasjon/2016/03[...]

Regjeringen ønsker å utvide politiets overvåkningsmetoder

Det har blant annet blitt forslått at politiet skal få mulighet til å ta over datamaskinen til den mistenkte og overvåke denne ved å installere programvare/malware. De skal også kunne ta i bruk såkalt "stille SMS". Det vil si SMS som ikke er synlig på telefonen, men som kan brukes til å spore hvor en person befinner seg.
Referanser
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Regje[...]

Historien om hvordan hackere stjal 100 millioner dollar fra The New York Fed

Angrepet ble kjent tidligere i år og nå har det kommet frem nye detaljer som beskriver hvordan hackerne gikk frem.
Referanser
http://www.zerohedge.com/news/2016-03-10/incr[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.