Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 23 March 2016

2016.03.23 - Nyhetsbrev

Verktøy til Microsoft Office 2016 muliggjør blokkering av macroer via Group Policy, og det er funnet kritisk sårbarhet funnet i Windows og Samba.

MS Office 2016 muliggjør blokkering av macroer via Group Policy

Microsoft har utgitt et verktøy for administratorer, som vil gjøre det mulig å blokkere eksekvering av macroer i MS Office 2016 - via Group Policy. Dette har vært en etterlengtet funksjon, da man har sett spesielt ransomware bli eksekvert og installert via macroer i Microsoft Word-dokumenter.
Referanser
http://news.softpedia.com/news/microsoft-adds[...]

Kritisk sårbarhet funnet i Windows og Samba

CIFS/SMB er en velkjent fildelingsprotokoll i Windows, men som også brukes i Linux via prosjektet Samba. Stefan Metzmacher, en av utviklerne av Samba, har oppdaget en alvorlig sårbarhet i protokollen, og jobber nå tett med Microsoft for å fikse dette. En patch er forventet 12. april. Inntil da er de sparsommelige med informasjon, selv om de har både lagd egen hjemmeside og logo for denne svakheten.
Anbefaling
Gjør klar til patching den 12. april
Referanser
http://badlock.org/
http://www.digi.no/sikkerhet/2016/03/23/kriti[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.