Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 11 April 2016

2016.04.11 - Nyhetsbrev

Det er nå mulig å dekryptere Petya-ransomware. Google og Facebook sin CAPTCHA har blitt løst av et automatisert system. Google forbedrer tjenesten "Safe Browsing Alerts for Nettverksadministratorer". FBI med innrømmelser om et langvarig og vellykket datainnbrudd mot amerikanske myndigheter.

Det er nå mulig å dekryptere Petya-ransomware

Noen har satt opp en tjeneste for å dekryptere harddisker som har blitt kryptert av ransomwaren Petya. Alt som trengs er noe data fra den krypterte harddisken. Tjenesten bruker så noen få sekunder på å finne nøkkelen.
Referanser
http://www.bleepingcomputer.com/news/security[...]

FBI innrømmer at amerikanske myndigheter har blitt utsatt for et langvarig og vellykket datainnbrudd.

FBI innrømmer at amerikanske myndigheter har blitt utsatt for et vellykket og langvarig datainnbrudd, utført av en gruppe kalt APT6. Gruppen skal ha brutt seg inn i maskiner tilhørende amerikanske myndigheter helt siden 2011, og skal ha stjålet sensitiv informasjon i en årrekke.
Referanser
https://threatpost.com/fbi-quietly-admits-to-[...]
https://otx.alienvault.com/pulse/56c4d1664637[...]

Google forbedrer tjenesten "Safe Browsing Alerts for Nettverksadministratorer"

Google forbedrer tjenesten "Safe Browsing Alerts for Network Admins", og varsler blant annet på sider som inngår i angrep basert på social engineering. Nettverks-eiere må registrere seg for å få tilgang til alarmene.
Referanser
https://threatpost.com/google-updates-safe-br[...]

Google og Facebook sin CAPTCHA har blitt slått av automatisert system

Under arrangementet Black Hat Asia presenterte forskere ved Columbia University et automatisert system som klarte å løse Google og Facebook sin CAPTCHA i omlag 70% av tilfellene som ble forsøkt.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2016/04/07/captc[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.