Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 25 April 2016

2016.04.25 - Nyhetsbrev

Nederlender som stod bak kryptert mobilnett arrestert. Server hos Facebook kompromittert av sikkerhetsekspert, oppdaget at andre allerede hadde vært der. Elendig sikkerhet hos sentralbank som ble ranet.

Server hos Facebook kompromittert av sikkerhetsekspert, oppdaget at andre allerede hadde vært der

En sikkerhetsekspert som undersøkte sikkerheten hos Facebook, greide å få tilgang til en server som ble brukt til å dele filer. Etter at han hadde fått tilegnet seg tilgangen oppdaget han at noen andre hadde vært det før han og installert en trojaner som samlet passord på serveren. Svakheten er nå fikset og sikkerhetsforskeren har fått penger av Facebook for å ha avdekket problemet.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2016/04/22/i_hac[...]

Nederlandsk 36 åring som stod bak kryptert mobilnett arrestert

En nederlandsk 36-åring er blitt arrestert mistenkt for hvitvasking av penger og for å selge krypterte telefoner og tjenester til kriminelle. Servere i både Nederland og Canada har blitt konfiskert av politi i de respektive land, og skal inneholde data til en rekke kriminelle.
Referanser
http://thehackernews.com/2016/04/encrypted-sm[...]
http://thehackernews.com/2016/04/blackberry-e[...]

Elendig sikkerhet hos sentralbank som ble ranet

Sentralbanken i Bangladesh ble i februar frastjålet 81 millioner dollar. Det har nå kommet fram at banken manglet brannmur og at det ble brukt svært billige svitsjer.
Referanser
http://www.digi.no/sikkerhet/2016/04/22/sentr[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.