Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 26 April 2016

2016.04.26 - Nyhetsbrev

Bedrifter har betalt $100.000 til falsk DDoS-gruppering. Ransomware til Android via drive-by-angrep.

Firmaer har betalt $100.000 til falsk DDoS-gruppering

Grupperingen Armada Collective har stått bak flere runder med pengeutpressing med trussel om DDoS-angrep. En spam-kampanje har nå brukt gruppens navn for å presse ofre for penger. Hitil er det ikke registrert noen angrep i forbindelse med truslene. Kravet om penger er også identisk hos flere mottakere, hvilket ville gjøre det umulig for bakmennene å vite hvem som ga etter for truslene.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2016/04/busin[...]

Ransomware til Android via drive-by-angrep

BlueCoat har analysert et exploit-kit som er laget for å infisere Android-enheter med ransomware uten interaksjon fra brukeren. Offeret ville kunne få nedlåst alle filene på enheten kun ved å besøke en nettside.
Sårbarheten som benyttes ble patchet i juni 2014. En nyere Android-enhet (nyere enn v5.x) vil altså ikke være sårbar for angrepet.
Referanser
https://www.bluecoat.com/security-blog/2016-0[...]
http://www.digi.no/sikkerhet/2016/04/26/utpre[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.