Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 29 April 2016

2016.04.29 - Nyhetsbrev

Carbanak funnet i norsk finansinstitusjon. NSM og finanstilsynet frykter mindre kontroll over data i forbindelse med outsourcing.

Carbanak funnet i norsk finansinstitusjon

En norsk finansinstitusjon har meldt ifra til NorCERT om at de har blitt infisert av malware. Carbanak-gruppen skal stå bak angrepet. Operatører hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet hjalp den norske finansinstitusjonen med å stoppe angrepet. Gruppen skal tidligere ha stjålet flere milliarder kroner fra banker i andre land.
Referanser
http://www.nrk.no/norge/russisk-hacker-nettve[...]

NSM og Finanstilsynet frykter konsekvensene av økt bruk av outsourcing

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er bekymret for at økt bruk av utenlandske sikkerhetseksperter på korttidskontrakter i Norge, kan medføre økt spredning av sensitive opplysninger til uvedkommende. Norske bedrifter kan også miste kontroll over sensitive opplysninger og over tid miste viktig intern kompetanse.
Referanser
http://www.nrk.no/norge/fri-flyt-av-informasj[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.