Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 6 May 2016

2016.05.06 - Nyhetsbrev

10 år gammel gutt hacket Instagram. Microsoft har sluppet Security Intelligence Report #20. Eldre versjoner av Android kan gi fra seg SMSer og anropshistorikk.

10 år gammel gutt hacket Instagram

En 10 år gammel gutt fra Finland fant et sikkerhetshull i Instagram som tillater å slette andres kommentarer. Han fikk i etterkant en dusør på ca. 80 000 kroner for å ha funnet feilen. Feilen er nå fikset opplyser Facebook, som eier Instagram.
Referanser
http://www.bbc.com/news/technology-36200012
http://www.adressa.no/digital/article741528.snd

Microsoft har sluppet Security Intelligence Report #20

Rapporten gjelder andre halvår 2015. Den tar for seg utviklingen når det gjelder svakheter, exploits, malware og skadelige websider.
Referanser
https://blogs.microsoft.com/cybertrust/2016/0[...]
http://download.microsoft.com/download/E/8/B/[...]

Eldre versjoner av Android kan gi fra seg SMSer og anropshistorikk

Mange Android-versjoner inneholder en svakhet i programvare laget av Qualcomm. Sårbarheten kan la lokale applikasjoner på mobilen få tilgang til SMSer og anropshistorikk gjennom "radio"-brukeren. På nyere enheter skal problemet ikke være like alvorlig. Feilen ble fikset i mars 2016.
Referanser
https://www.fireeye.com/blog/threat-research/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.