Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 13 May 2016

2016.05.13 - Nyhetsbrev

NRK avslører at mange offentlige nettsteder kan misbrukes til å lure eller angripe deg, grunnet bruk av utdatert og sårbare javascript-biblioteker. Statens vegvesen letter på sløret og forteller om hvordan de opplevde og håndterte et større DDOS-angrep de ble utsatt for forrige onsdag. Adobe oppdaterer Flash Player, og fikser bl.a. alvorlig 0-day svakhet.

NRK med avsløring om at mange offentlige nettsteder kan misbrukes til å lure eller angripe deg

En undersøkelse gjort i regi av NRK viser at et større antall offentlige norske nettsteder benytter seg av utdaterte og sårbare javascript-biblioteker. Dette kan bl.a utnyttes av ondsinnede til å lure brukere til å trykke på falske linker maskert som offentlige sider. Etter at NRK avslørte at omlag 100 nettsider kunne misbrukes direkte ifbm. lureadresser, har over 50 av disse nå blitt fikset.
Referanser
http://www.nrk.no/dokumentar/offentlige-netts[...]
http://www.nrk.no/dokumentar/over-50-nettsted[...]

Statens Vegvesen forteller om DDOS-angrep

Statens Vegvesen letter på sløret og forteller om hvordan de opplevde og håndterte et større DDOS-angrep de ble utsatt for forrige onsdag.
Referanser
http://www.digi.no/bedriftsteknologi/2016/05/[...]

Adobe oppdaterer Flash Player

Adobe har sluppet sikkerhetsoppdateringer til Adobe Flash Player.
Oppdateringne fikset en rekke alvorlige svakheter, deriblant den aktivt utnyttede 0-dags svakheten som ble omtalt den 11. mai.
Anbefaling
Oppdatèr
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/fla[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.