Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 18 May 2016

2016.05.18 - Nyhetsbrev

Apple ute med oppdateringer til en rekke av sine produkter. Symantec retter alvorlig feil. Google jobber med å fase ut bruken av Adobe Flash Player i nettleseren Chrome. Politiet har gått rettens vei i forsøk på å få låst opp iPhone.

Symantec/Norton Antivirus med ekstern kodeksekverings-svakhet

Symantec sin programvare for virus-scanning inneholder en kritisk svakhet. Dersom en .exe-fil inneholder en spesielt utformet PE-header, kan AV-programvaren lures til å kjøre tilfeldig kode. Denne koden vil kjøre med samme rettigheter som kjernen på systemet. Problemet ble oppdaget av en ansatt hos Google. Symantec har patchet problemet.
Referanser
https://bugs.chromium.org/p/project-zero/issu[...]
https://www.symantec.com/security_response/se[...]

Apple gir ut sikkerhetsoppdateringer til flere av sine produkter

Apple har gitt ut oppdateringer til en rekke av sine produkter. Svakhetene kan i verste fall gjøre det mulig for angriper å ta kontroll over systemet. Følgende systemer oppdateres:

- Apple TV (4. generasjon)
- iPhone 4s og senere, iPod touch, iPad 2 og nyere
- Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch edition, Apple Watch Hermes
- OS X El Capitan
- Safari for OS X
- iTunes for Windows 7 og nyere
Referanser
https://support.apple.com/en-us/HT206564
https://support.apple.com/en-us/HT206568
https://support.apple.com/en-us/HT206566
https://support.apple.com/en-us/HT206567
https://support.apple.com/en-us/HT206565
https://support.apple.com/en-us/HT206379

Høyesterett må antakeligvis avgjøre tvungen opplåsing av mobiler

I en pågående narkosak er tiltaltes mobiltelefon låst med fingravtrykk. Politiet mener at det kan ligge bevis for narkotikaomsetning på telefonen og at det å tvinge noen til å åpne en telefon ikke er veldig forskjellig fra å tvinge noen til å ta blodprøve. Den tiltalte har så langt fått medhold og kan dermed ikke tvinges til å åpne telefonen. I to andre nylige rettssaker har imidlertid politiet fått medhold i at tvang kan brukes til å låse opp telefonen.
Referanser
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Polit[...]

Google blokkerer Flash Player i Chrome fra Q4 2016

Google vil fase ut Flash Player som standard for video i Chrome nettlesere. Dette fordi den tar lengre tid å laste og bruker mer strøm enn HTML5. Utfasing vil skje i løpet av Q4 2016 og kun utvalgte sider vil være hvitelistet som standard: Facebook, Youtube, Yahoo, Twitch og Amazon. Denne listen vil bli gjennomgått jevnlig og bli redusert over tid. Flash skal kunne kjøre på andre nettsider, men først etter at brukeren har godkjent oppstart av Flash.
Referanser
https://groups.google.com/a/chromium.org/foru[...]
http://www.cnet.com/news/google-to-block-flas[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.