Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 23 May 2016

2016.05.23 - Nyhetsbrev

Norske myndigheter følger situasjonen i Sverige nøye. Hackere tar over profilerte kontoer på sosiale medier.

Norske myndigheter følger situasjonen i Sverige nøye

Kritisk infrastruktur i Sverige har i den siste tiden blitt satt ut av spill, og ettersom norsk infrastruktur er sammenlignbar med den i Sverige er det naturlig at norske myndigheter følger nøye med. I lys av hendelsene mot svensk infrastruktur uttaler Einar Lunde, avdelingsdirektør i NKOM), at de har tett dialog med søsterorganisasjonen i Sverige, og at det fremdeles er mye usikkerhet knyttet til hendelsene. Hendelsen som lammet flytrafikken torsdag sist uke skyldes trolig en oppdatering av Telias datasystemer.
Referanser
http://www.nrk.no/norge/folger-situasjonen-i-[...]
http://www.digi.no/sikkerhet/2016/05/20/svens[...]
http://www.digi.no/juss_og_samfunn/2016/05/20[...]

Hackere tar over profilerte kontoer på sosiale medier

En hackeregruppe kalt OurMine Team tar nå over flere profilerte kontoer på sosial medier. Det spekuleres i at de bruker passordene som ble stjålet i det store LinkedIn-hacket tilbake i 2012. Disse passordene er nå tilgjengelige på det mørke nettet på en markedsplass som heter The Real Deal.
Referanser
http://motherboard.vice.com/read/after-linked[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.