Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 26 May 2016

2016.05.26 - Nyhetsbrev

DNS leverandøren NS1 utsatt for DDoS-angrep og Google øker presset for å få mobil-leverandører til å oppgradere Android.

DNS-leverandøren NS1 utsatt for DDoS-angrep

DNS-leverandøren NS1 blir utsatt for et DNS-angrep på omlag 30-50 Gbps. Til tross for at angrepet ikke var av de aller største, var det av en spesiell type. Angrepet var altså ikke et vanlig DNS refleksjon-angrep, men heller en type der angriper genererer tusenvis av gyldige og unike spørringer til DNS serveren, som da må bruke resurser på å prøve å slå opp. Slike angrep kan være svært vanskelige å blokkere siden hvert enkelt DNS oppslag ser tilsynelatende legitimt ut. Vi i Telenor har også sett tilfeller av denne typen angrep, men ikke i denne størrelsesorden.
Referanser
http://arstechnica.com/information-technology[...]

Google prøver å få mobil-leverandører til å oppgradere Android

Google øker presset for å få mobil-leverandører til å oppdatere Android på enhetene sine. Google har begynt å legge ut lister for hvilke leverandører som gjør det best på sikkerhetspatching og OS -versjon for å prøve å skremme leverandørene til å oppdatere.
Referanser
http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-0[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.