Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 2 June 2016

2016.06.02 - Nyhetsbrev

FSB i Russland arresterer 50 medlemmer av hacker-gjeng. Ny hardware-bakdør er nesten umulig å oppdage. Mange Teamviewer-brukere har blitt hacket det siste døgnet.

FSB i Russland arresterer 50 medlemmer av hacker-gjeng

Gruppen skal ha drevet med svindel og angrep mot banker i Russland og skal ha kommet seg unna med over 1.7 milliarder rubler. Angriperne har benyttet den avanserte trojaneren Lurk. Gjengen skal ikke ha hatt noe å gjøre med tyveriene som er gjennomført via SWIFT-systemet de siste ukene.
Referanser
http://www.digi.no/juss_og_samfunn/2016/06/02[...]
http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-0[...]

Ny hardware-bakdør er nesten umulig å oppdage

Forskere ved universitetet i Michigan har kommet opp med en ny måte å implementere en bakdør i CPUer og andre integrerte kretser. Bakdøren kan først utnyttes etter å ha gjennomført spesielle kommandoer flere tusen ganger over tid for å lade opp en kondensator. Bakdøren er altså analog av natur. Den kan ikke oppdages med dagens kontrollrutiner og kan settes inn av en som har tilgang til chip-designet.
Referanser
https://www.wired.com/2016/06/demonically-cle[...]

Mange Teamviewer-brukere har blitt hacket det siste døgnet

Det siste døgnet har det kommet flere rapporter om at brukere av Teamviewer har blitt hacket. Dette er et populært verktøy for å fjernstyre PCer. Angriperne har blant annet brukt tilgangene til å overføre penger og dyre kjøp på nettbutikker.

Teamviewer sier selv at deres systemer ikke har blitt hacket. De mener det de siste ukers store passord-lekkasjer og gjenbruk av passord som er grunnen til angrepene.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2016/06/01/teamv[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.