Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 20 June 2016

2016.06.20 - Nyhetsbrev

Sjef for U.S. Cyber Command uttaler seg om utfordringer rundt statlig spionasje. GoToMyPC ber alle sine brukere bytte passord etter en hendelse. Kaspersky har utgitt rapport om undergrunnsmarkedet xDedic som har solgt tilgang til kompromitterte servere. Sikkerhetsekspert mener Russland står bak Cyber Caliphate. Google har utbetalt over 500.000 USD i første år av Android Security Rewards.

GoToMyPC ber alle sine brukere bytte passord etter en hendelse

GoToMyPC ber alle sine brukere om å bytte passord, etter de ble utsatt for "a very sophisticated password attack". Det er foreløpig gitt veldig lite detaljer om angrepet.
Referanser
http://status.gotomypc.com/incidents/s2k8h1xhzn4k

Sjef for U.S. Cyber Command uttaler seg om utfordringer rundt statlig spionasje

Sjef for U.S. Cyber Command uttaler seg om utfordringer og farer han ser i forbindelse med statlig spionasje. Han nevner blant annet viktigheten av deling av informasjon mellom private og offentlige aktører. Han nevner også de potensielt store utfordringene med industrispionasje, der det ofte er veldig vanskelig å kvantifisere tap og konsekvenser.
Referanser
http://www.wsj.com/articles/u-s-cyber-command[...]

Kaspersky har utgitt rapport om undergrunnsmarkedet xDedic

Kaspersky Labs har utgitt en rapport om hvordan undergrunnsmarkedet xDedic har operert de siste 2 årene. xDedic gir muligheten til å kjøpe seg tilgang til rundt 70.000 kompromitterte servere. Rapporten antyder at det skal være en gruppe som er russisk-talende som har drevet markedet. Ifølge digi.no har det vært mulig å kjøpe seg tilgang til 31 norske servere gjennom tjenesten.
Referanser
https://securelist.com/files/2016/06/xDedic_m[...]
http://www.digi.no/artikler/tilgang-til-kompr[...]

Sikkerhetsekspert mener Russland står bak Cyber Caliphate

Sikkerhetseksperten John R. Schindler mener at Russland står bak hacker-angrep utført av det såkalte Cyber Caliphate. Dette underbygges i etterforskning etter angrepet mot den franske TV-stasjonen TV5Monde i april 2015. En annen ekspert mener at Schindler har rett når det gjelder TV5Monde-saken, men at russerne ikke står bak alle operasjoner der Cyber Caliphate har tatt på seg skylden.
Referanser
http://observer.com/2016/06/false-flags-the-k[...]
https://www.cyberwarnews.info/2016/06/19/why-[...]

Google har utbetalt over 500.000 USD i første år av Android Security Rewards

Siden oppstarten i fjor, har Google utbetalt over 500.000 USD gjennom sitt Android Security Rewards-program. Summen er fordelt på 82 personer. Gjennom programmet mottok Google over 250 kvalifiserte svakheter.
Referanser
http://android-developers.blogspot.no/2016/06[...]
https://threatpost.com/googles-android-reward[...]
http://www.techspot.com/news/65260-google-off[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.