Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 22 June 2016

2016.06.22 - Nyhetsbrev

NorCERT varsler om en ny bølge av "CEO-svindel" phishingmail mot norske selskaper. Flere store amerikanske banker tester nå ut biometrisk autentisering av kunder. Russiske lovforslag krever bakdører i lynmeldings-programmer. Google med forenklet tofaktor-autentisering.

NorCERT varsler om at en ny bølge av "CEO-svindel" phishingmail skal være rettet mot Norske selskaper

Iflg. NorCERT skal en ny bølge av CEO-svindel mail nå være rettet mot Norske selskaper. Denne typen går ut på å lure medarbeidere til å overføre store pengesummer til utlandet ved å gi seg ut for å være overordnede i selskapet. Det har den siste uken vært høyere aktivitet enn vanlig når det gjelder denne typen svindel.
Referanser
https://www.nsm.stat.no/blogg/okende-mengde--[...]

Flere store amerikanske banker tester nå ut biometrisk autentisering av kunder

Iflg. en artikkel fra The New York Times har flere av de største bankene i USA nå begynt å prøve ut biometriske løsninger for autentisering av kunder istedenfor det tradisjonelle passordet.
Referanser
http://mobile.nytimes.com/2016/06/22/business[...]

Russiske lovforslag kreve bakdører i lynmeldings-programmer

Et Russisk lovforslag krever at det må legges inn bakdører i alle lynmeldings-programmer som benytter kryptering. Dette for å gjøre det mulig for myndigheter å få tilgang til kommunikasjonen. Blir forslaget vedtatt, venter bøter på inntil en million rubler for selskaper som ikke etterfølger kravet.
Referanser
http://www.dailydot.com/politics/encryption-b[...]

Google med forenklet tofaktor-autentisering

Google har innført ny passordløs tofaktor-autentisering, Google prompt. Mobilen din (Android eller iPhone) blir nøkkelen for å logge inn. Dersom du prøver å logge inn på en annen enhet, får du spørsmål på mobilen om du vil logge inn eller ikke. Du trenger ikke skrive inn et passord eller vente på en SMS.
Referanser
http://itavisen.no/2016/06/21/slik-gjor-googl[...]
http://googleappsupdates.blogspot.no/2016/06/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.