Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 30 June 2016

2016.06.30 - Nyhetsbrev

Rooting-malware oppdaget i Google Play Store. Inaktive domener brukt til å spre fiendtlige annonser.

Rooting-malware oppdaget i Google Play Store

Nylig oppdaget analytikere i sikkerhetsselskapet Lookout at applikasjonen LevelDropper inneholder autorooting-malware. Etter at applikasjonen er installert, kan angriperne ta kontroll over enheten. Det er ikke spesifisert hvilke versjoner av Android som er sårbare for angrepet. Tidligere malware som har auto-rootet mobiler har kun fungert mot versjoner eldre enn v5.1.1.
Referanser
https://blog.lookout.com/blog/2016/06/27/leve[...]
https://threatpost.com/google-play-hit-with-r[...]

Inaktive domener brukt til å spre fiendtlige annonser

Et kinesisk selskap utnytter muligheten til å spre fiendtlige reklame-annonser ved hjelp av gamle domener de kjøper opp og parkerer. Når det gjøres en forespørsel etter et bilde eller script mot et av domenene, returneres det annonser, noen ganger med malware. Dette rammer nettsider som har lenket til bilder og scripts på domener som ikke lengre blir fornyet. Det er antatt at selskapet eier opp mot 200 000 domener.
Referanser
https://blog.sucuri.net/2016/06/spam-via-expi[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.