Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 4 July 2016

2016.07.04 - Nyhetsbrev

Svakheter i Android enheter med Qualcomm Snapdragon muliggjør bruteforcing av Android Full-Disk encryption. Ny variant utpressingsprogramvare oppdaget. Sikkerhetsselskapet ESET ute med rapport om bruk av målrettet toolkit for spionasje i midt og øst Europa.

Svakheter i Android enheter med Qualcomm Snapdragon muliggjør bruteforcing av Android Full-Disk encryption

Sikkerhetsforskeren Gal Beniamini har oppdaget flere svakheter som gjør det mulig å brutforce Androids Full-Disc Encryption. Forskeren skal ha informert Google om svakhetene og de skal ha blitt patchet i siste utgave av Android.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2016/07/andro[...]
https://www.engadget.com/2016/07/01/android-q[...]
http://www.theregister.co.uk/2016/07/01/turns[...]

Ny variant utpressingsprogramvare oppdaget

En ny variant av ransomware basert på den mye omtalte Locky utpressingsprogramvaren har i den siste tiden spredd bekymring blant sikkerhetseksperter. Angriperne sprer programvaren ved E-post og tar i bruk titler som "CEO" og lignende signaturer for å lure mottakeren. Ettersom ransomwaren har lignende evner som Locky, anses den som svært skadelig.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2016/07/04/klept[...]
http://blog.talosintel.com/2016/06/gotta-be-s[...]

Sikkerhetsselskapet ESET ute med rapport om bruk av målrettet toolkit for spionasje i midt og øst Europa

Sikkerhetsselskapet ESET har i løpet av det siste året oppdaget og analysert flere tilfeller av ett toolkit som brukes til målrettet spionasje. Toolkittet skal være designet for å fokusere på økonomisk vekst og samarbeid i midt og øst Europa.
Referanser
http://www.welivesecurity.com/2016/07/01/espi[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.