Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 8 July 2016

2016.07.08 - Nyhetsbrev

Ny utpressingsprogramvare i omløp og Google tester forbedret krypteringsmekanisme i Chrome.

Alfa, en ny ransomware fra utviklerne av Cerber

Det er for tiden en ny type utpressingsprogramvare i omløp. Programvaren har fått navnet Alfa og informasjon om hvordan den distribueres er foreløpig uklart. Når er enhet blir infisert, skannes harddisken for en rekke filformater og disse filene blir deretter kryptert. Det finnes foreløpig ingen løsning for dekryptering av filer.
Referanser
http://www.bleepingcomputer.com/news/security[...]

Google tester forbedret krypteringsmekanisme i deres nettleser

Google gjorde i går kjent at de har begynt å teste en ny type kryptering. Testingen anses som forebyggende og er rettet mot fremtidige kvantemaskiner.
Kvantemaskiner vil ha muligheten til å dekryptere mye av dagens krypterte informasjon siden de vil være mye kjappere enn dagens maskiner. Foreløpig blir testingen bare gjort i en liten prosentandel av maskiner med Chrome-nettleseren installert. Eksperimentet regnes likevel som den største lanseringen av en krypteringsmekanisme til forsvar mot kvantemaskinangrep.
Referanser
https://security.googleblog.com/2016/07/exper[...]
https://www.wired.com/2016/07/google-tests-ne[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.