Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 2 August 2016

2016.08.02 - Nyhetsbrev

Leder av internasjonalt svindelnettverk arrestert. Kinesiske hackere angriper flyplass-systemer i Vietnam. Svakheter i smartlys-systemet Osram Lightify.

Leder av internasjonalt svindelnettverk arrestert

Interpol har i samarbeid med Nigerian Economic and Financial Crime Commission arrestert en nigeriansk mann som antas å være leder av et internasjonalt, kriminelt nettverk. Nettverket skal ha svindlet til seg over 60 millioner dollar gjennom kompromitterte epost-kontoer, CEO-svindel og nettdating-svindel.
Referanser
http://www.interpol.int/News-and-media/News/2[...]
https://www.nrk.no/urix/nigeriansk-storsvindl[...]

Kinesiske hackere angriper flyplass-systemer i Vietnam

Kinesiske hackere har tatt kontroll over informasjonstavler på Vietnamesiske flyplasser. I stedet for informasjon om flyvninger, viste skjermene fornærmelser mot Vietnam og Filippinene. Internett-forbindelsen måtte slås av og passasjerer sjekkes inn manuelt. Også andre datasystemer skal være infisert.
Referanser
http://www.zdnet.com/article/chinese-hackers-[...]

Svakheter i smartlys-systemet Osram Lightify

Sikkerhetsfirmaet Rapid 7 melder om flere svakheter i smartlys-systemet Osram Lightify og Lightify Pro. Svakhetene i Pro-utgaven er mest alvorlige og kan føre til at inntrengere kan få tilgang til nettverket på grunn av en svak WPA2-nøkkel.
Anbefaling
Installer oppdatering fra leverandør for å utbedre de fleste av feilene.
Referanser
https://community.rapid7.com/community/infose[...]
http://www.cw.no/artikkel/internett/smartlyss[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.