Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 8 August 2016

2016.08.08 - Nyhetsbrev

Fire nye svakheter for 900 millioner Android telefoner. Kyberspionasje mot Kina, Russland, Sverige og Belgia.

Kyberspionasje mot Kina, Russland, Sverige og Belgia.

En gruppe kalt Strider har utført kyberspionasje mot et knippe organisasjoner og personer i Kina, Russland, Sverige og Belgia. Gruppen har vært aktive siden 2011, men holdt en svært lav profil inntil nå. Av de som skal være rammet er det blant annet et flyselskap i Kina og en ambassade i Belgia. Ut i fra målene og nivået på utførelsen av angrepene påpeker Symantec at det kan være en statlig aktør står bak.
Referanser
http://www.symantec.com/connect/blogs/strider[...]
http://www.zdnet.com/article/this-hush-hush-h[...]

Fire nye svakheter for 900 millioner Android telefoner.

Sikkerhetsselskapet Check Point har funnet fire nye svakheter kalt Quadrooter. Disse berører telefoner som leveres med Qualcomm chip, som anslåes å være ca 900 millioner telefoner. Modellene som er utsatt for denne svakheten er blant annet Nexus 5X, 6, 6P, Samsung Galaxy 7, 7 Edge og den nye BlackBerry DTEK50. Svakheten kan gi angriperen full kontroll over telefonen, men dette krever at brukeren installerer ondsinnet programvare. Google melder at problemet vil bli fikset i en sikkerhetsoppdatering i løpet av september.
Anbefaling
Installere sikkerhetsoppdatering når den er tilgjenngelig. Ikke installer tredjeparts programvare.
Referanser
http://www.zdnet.com/article/quadrooter-secur[...]
http://www.cnet.com/news/quadrooter-security-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.