Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 10 August 2016

2016.08.10 - Nyhetsbrev

Forskningsstudie fra Google om tvilsom programvareinstallasjon. Microsoft gir ut oppdatering for august.

Forskningsstudie fra Google om tvilsom programvareinstallasjon

En ny forskningsstudie fra Google i samarbeid med NYU Tandon School of Engineering analyserer pay-per-install industrien. Dette er i hovedsak nettverk som tjener penger på hver installasjon, som fører til at reklameprogramvare og lignede ofte blir sendt ut på tvilsomme måter. Google hevder nå at de sender ut 3 ganger så mange varsler til brukere som installerer slik programvare, som det de sender for mer ondsinnet programvare.
Referanser
https://security.googleblog.com/2016/08/new-r[...]

Microsoft gir ut oppdatering for august

Microsoft har nå gitt ut oppdateringer for august. Det er totalt 9 oppdateringer, hvorav 5 er kritiske. Produktene som får oppdateringer er blant annet Windows, Office, Skype, Lynx, IE og Edge.

En av svakhetene som kan finnes i flere av produktene kan gi angripere mulighet til å ta over systemet om bruker besøker en nettside eller åpner et dokument som utnytter denne svakheten.
Referanser
https://technet.microsoft.com/library/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.