Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 11 August 2016

2016.08.11 - Nyhetsbrev

Svakhet i Linux-kjernen muliggjør trafikk-manipulering. Svakhet i Volkswagens trådløse låsesystem for 100 millioner biler. Malware oppdaget i Google Play.

Svakhet i Linux-kjernen muliggjør trafikk-manipulering

En svakhet i Linux-kjernen gjør at uvedkommende tredjeparter, som ikke sitter i trafikkstrømmen, kan finne ut om to hoster på Internet kommuniserer med hverandre. Videre kan data injiseres i trafikkstrømmen og forbindelser kan tas ned. Feiling ligger i implementeringen av RFC 5961. Svakheten er fikset i siste versjon av kjernen.
Referanser
https://threatpost.com/serious-tcp-bug-in-lin[...]
http://arstechnica.com/security/2016/08/linux[...]
http://www.cs.ucr.edu/~zhiyunq/pub/sec16_TCP_[...]

Svakhet i Volkswagens trådløse låsesystem for 100 millioner biler

En svakhet i Volkswagens låsesystem gjør det mulig å replikere det trådløse signalet som låser opp bilen. Angrepet krever kun en laptop og en billig radio-mottaker. En gruppe forskere fra Birmingham University og det tyske firmaet Kasper & Oswald har funnet et par kryptografiske nøkler som blir brukt til kryptering i nesten alle bilene fra Volkswagen siden 1995. Det er av sikkerhetsmessige årsaker ikke gitt ut spesifikk informasjon om hvor eller hvordan disse nøklene er funnet.
Referanser
https://www.wired.com/2016/08/oh-good-new-hac[...]

Malware oppdaget i Google Play

Sikkerhetsselskapet McAfee Labs har denne uken oppdaget flere skadelige apps i Google Play-markedet. De ulike skadevarene er utgitt av kontoen ValerySoftware og utgir seg for å være en tilleggspakke til det populære spillet Minecraft PE. McAfee Labs opplyser at så mange som 3000 enheter kan være infisert.
Referanser
https://blogs.mcafee.com/mcafee-labs/obfuscat[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.