Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 15 August 2016

2016.08.15 - Nyhetsbrev

Guccifer 2.0 slipper mer informasjon om Demokratene i USA etter nytt hack. ERP-leverandøren Sage i UK utsatt for datalekkasje.

Guccifer 2.0 slipper mer informasjon om Demokratene i USA etter nytt hack

Guccifer 2.0 har tidligere sluppet intern informasjon fra Democratic National Comitee. Nå slipper han også informasjon etter et innbrudd hos Democratic Congressional Campaign Committee. Han har blant annet sluppet informasjon om demokratiske representanter fra kongressen som inneholder navn, telefonnummer, hjemmeadresse, e-post-adresser, navn på assistenter etc. Det er også sluppet brukernavn og passord til diverse datasystemer. Det meldes allerede at informasjonen brukes til å sende ufine meldinger til representantene. Tidligere har mange analytikere ment at Russland står bak Guccifer-personen og alle innbruddene.
Referanser
http://arstechnica.com/tech-policy/2016/08/gu[...]
http://www.politico.com/story/2016/08/democra[...]

ERP-leverandøren Sage i UK utsatt for datalekkasje

Sage er en leverandør av ERP-løsninger i UK. Nå meldes det om at en utro tjener kan ha stjålet informasjon fra firmaet. Dette kan ha ført til at informasjon om ansatte i 280 firmaer i UK har lekket. Sage har informert berørte firmaer.
Referanser
http://www.bbc.com/news/business-37076704
http://www.theregister.co.uk/2016/08/15/sage_[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.