Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 18 August 2016

2016.08.18 - Nyhetsbrev

Cisco skal utgi patch for alvorlig svakhet sluppet av Shadow Brokers. Hvem stod bak lekkasjen fra Equation Group? Høyretopper mottok hemmelige forsvarspapirer.

Cisco skal utgi patch for alvorlig svakhet sluppet av Shadow Brokers

Cisco jobber med en patch for en alvorlig svakhet i Cisco ASA sluppet av Shadow Brokers. Foreløpig har de postet metoder for å unngå at svakheten kan utnyttes. Svakheten lar en angriper med tilgang til det lokale nettverket ta kontroll over en Cisco-enhet ved hjelp av en svakhet i SNMP-implementasjonen. Svakheten har kodenavnet EXTRABACON.

FortiGate har også bekreftet at en svakhet kan brukes mot deres brannmur, men denne svakheten ble patchet allerede i 2012.
Referanser
http://tools.cisco.com/security/center/conten[...]
http://blogs.cisco.com/security/shadow-brokers
http://www.theregister.co.uk/AMP/2016/08/17/c[...]
http://arstechnica.com/security/2016/08/cisco[...]

Hvem stod bak lekkasjen fra Equation Group?

Diskusjonen er nå i gang rundt hvem som stod bak lekkasjen fra Equation Group, som mange mener er identisk med NSA TAO. De to mest populære teoriene til nå er Russland eller en intern utro ansatt.
Referanser
http://motherboard.vice.com/read/former-nsa-s[...]

Høyretopper mottok hemmelige forsvarspapirer

I et forsøk på å påvirke Høyre-landsmøtets behandling av Forsvarets langtidsplan ble seks hemmelige regjeringsnotater sendt på e-post til flere Høyre-topper fra en ukjent avsender.
Referanser
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/hoeyre/hoe[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.