Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 25 August 2016

2016.08.25 - Nyhetsbrev

Nye angrep mot 3DES og Blowfish muliggjør dekryptering. Trend Micro har sluppet sikkerhetsrapport med oppsummering av første halvår. Frankrike og Tyskland ønsker lov for dekryptering av meldingsstjenester. Android-botnet kontrollert via Twitter oppdaget.

Nye angrep mot 3DES og Blowfish muliggjør dekryptering

Forskere er nå klare til å presentere nye angrep som muligjør dekryptering av 3DES- og Blowfish-kryptert data. Angrepet viser at 64-bits krypteringsalgoritmer ikke lengre er trygge.
Referanser
https://threatpost.com/new-collision-attacks-[...]

Trend Micro har sluppet sikkerhetsrapport med oppsummering av første halvår

Trend Micro oppsummerer sikkerhetsmarkedet etter første halvår av 2016 med den omfattende og detaljerte sikkerhetsrapporten The Reign of Ransomware. Hovedsaker av sterk vekst i ransomware og CEO-svindel. Rapporten melder også om mange svakhet i Adobe Flash og IoT (Internet of Things)-systemer.
Referanser
http://itpro.no/artikkel/21876/losepengevirus[...]
http://www.trendmicro.com/vinfo/us/security/r[...]

Frankrike og Tyskland ønsker lov for dekryptering av meldingsstjenester

Frankrike og Tyskland tok tirsdag initiativ for en lovendring som gjør det mulig for en domstol å kreve dekryptering av data i forbindelse med kriminalsaker. Dersom loven blir vedtatt kan tjenesteleverandører bli tvunget til å legge inn bakdører i meldingssystemene sine. Dette gjelder tjenester som WhatsApp, Telegram osv.
Referanser
https://techcrunch.com/2016/08/24/encryption-[...]
http://itavisen.no/2016/08/24/frankrike-og-ty[...]

Android-botnet kontrollert via Twitter oppdaget

Android/Twitoor er en bakdør som har mulighet til å laste ned malware på infiserte enheter. Bakdøren skiller seg ut ved å ta i bruk Twitter i stedet for C&C servere. Malwaren er ikke observert i Googles offisielle app-butikk Google Play.
Referanser
http://www.welivesecurity.com/2016/08/24/firs[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.