Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 26 August 2016

2016.08.26 - Nyhetsbrev

Apple patcher iOS etter funn av kritiske svakheter som allerede blir utnyttet i angrep.

Apple patcher iOS etter funn av kritiske svakheter

Apple slapp i går kveld iOS v9.3.5 etter at det ble oppdaget tre alvorlige svakheter i operativsystemet. Til sammen gjør svakhetene at en angriper kan ta fullstendig kontroll over en sårbar mobil, dersom brukeren trykker på en lenke i en SMS eller e-post. Vi anbefaler å oppdatere snarest!

Svakheten ble oppdaget etter at en regimekritiker i United Arab Emirates fikk en SMS med en mistenkelig lenke. I stedet for å trykke på lenken, ga han den videre til sikkerhetsforskere. Verktøyet som ble brukt heter Pegasus og gis ut av det israelske sikkerhetsselskapet NSO Group. Etter infisering, sender verktøyet ut store mengder data fra mobilen og lar det også starte overvåking ved hjelp av GPS, mikrofon og kamera.
Anbefaling
Samtlige brukere av iOS bør oppdatere sin telefon snarest.

Apple har sluppet en sikkerhetsoppdatering for følgende produkter: iPhone 4S (og nyere), iPad2 (og nyere), iPod Touch 5gen (og nyere).
Referanser
https://support.apple.com/en-us/HT207107
https://citizenlab.org/2016/08/million-dollar[...]
https://info.lookout.com/rs/051-ESQ-475/image[...]
http://www.nytimes.com/2016/08/26/technology/[...]
http://www.digi.no/artikler/israelsk-spionvar[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.